Madelens Request er et folkrock-band basert i Oslo. Joda fikk oppdraget og tilliten til å av å spille inn og mikse bandets debut-EP “It´s been a long time” i 2016, som ble et av de første større oppdragene vi gjorde. Dette ble tatt godt i mot, og med sjarm og trommespill ble jeg (joda) også invitert med som fast inventar i bandet, som humørspreder, “ja! Det gjør vi!”-ansvarlig og trommeslager i bandet.

Mellom første EP i 2016 og debutalbum har vi gitt ut 3 singler. Balladen “Days Past” og While I’m Young ble spilt inn hos vår faste mikser; Nikolai Herwell. I 2019 kom en jovial julecover av “There’s a Song in the Air” – spilt inn og mikset av oss selv.

Våren 2020 startet vi på vårt debutalbum, som er spilt inn og produsert av oss selv, med bandleder Aleksander og Joda selv som produsenter. Dette ble et langt, men utrolig fint og lærerikt prosjekt, og 9 november 2021 ga vi ut “Out of Season”.

OUT OF SEASON – Historien bak

Out of Season er selvprodusert og spilt inn hos trommeslager og produsent Daniels studio JODA på Bislett. Tidligere har de spilt inn hos produsent Nicolai Herwell (Ruby Red & the Moonshine Brothers, Kraftverket, produsent på Maskorama m.m.), men valgte denne gang å spille inn albumet selv og sende det til miksing hos Herwell.

Albumet viser et bredt spekter av bandets ulike sider. Aleksander, Ester og Jonas veksler på å synge lead på sangene, og samler seg ofte i stilriktige harmonier. Låtmaterialet spenner fra enkle og sarte akustiske viser til full rockestemning. Bandet sneier innom country-sjangeren et par ganger, men holder seg ellers innenfor indie/folkrock sjangeren. Lyden er organisk og nær, men de har på denne platen utviklet soundet til å inneholde analoge synthesizere og Wurlitzer elpiano.

Bakgrunnen for albumets tittel er tosidig. Idéen kom fra fotoshooten bandet hadde for albumet. Høsten 2019, lenge før albumet var ferdig innspilt, var de på stranda i hjembyen Hamar for å ta bilder. Fotografen hadde hørt noen demoer og hadde gode idéer. Sommerstemning på høsten! Albumet skulle egentlig hete The Passage of Time, men etter at bandleder Aleksander så bildene kom tittelen Out of Season. “Jeg innså at fotografen forstod oss bedre enn vi forstod oss selv! Vi er jo ute av sesong.” Bandet ledes av et ungt ektepar som er småbarnsforeldre og studenter. Tittelen kan tolkes ganske bokstavelige! Det er ikke egentlig tid eller sesong for dette prosjektet!

Men om vi graver dypere så er mange av sangene på albumet inspirert av de ulike sesongene. “I Norge er det veldig stor forskjell på sesongene. Sommerlivet og vinterlivet i Norge er jo helt annerledes. Som låtskriver har jeg latt meg inspirere av hva sesongene betyr og det jeg opplever de sier til meg.” Autumn Is Here Again, The Trees Turn to Green, The Eternal Holiday er åpenbare eksempler. Slik sett springer mange av disse sangene ut av sesongene. “Plata skulle jo egentlig hete The Passage of Time, så tiden er også et tema. Skiftene mellom sesongene er en evig påminner om at tiden ubønnhørlig går videre. Å skrive disse låtene har vært en måte for meg å for alvor forholde meg til det faktum at jeg blir eldre.”

Selv om tiden og sesongene binder det hele sammen er det stor bredde av ulike temaer på plata. Out of Season inneholder bitende samfunnskritikk (The Eternal Holiday og Necessity is the Mother), kjærlighetssorg (Risk It All), glede (Something Beautiful og The Trees Turn to Green), håp (Love Will Bloom) melankoli (Autumn Is Here Again) og eksistensielle spørsmål (Questions og The Passage of Time.)

Les mer om bandet her: http://madelensrequest.com/

Og følg oss gjerne på sosiale medier: InstagramFacebook